En Çok Tercih Edilen 6 Askeri Aksesuar

 

En Çok Tercih Edilen 6 Askeri Aksesuar

Askeri tekstil alanında üretilen kıyafetlerle birlikte aksesuarlarında oldukça fazla çeşitlere sahip olduklarını söyleyebiliriz. Askeri personellerin yaz mevsiminde ayrı, kış mevsiminde ayrı farklı aksesuarları bulunmaktadır. Bununla birlikte hava, kara ve deniz gibi birlikleri için de üretilen çeşitli aksesuarlar vardır. Bu nedenle çok sayıda askeri aksesuarın olması söz konusudur. Elbette bu aksesuarları, en gerekli aksesuarlar bakımından da ayrıştırabiliriz. Bazı aksesuarlar isteğe bağlı kullanılsa da bazı aksesuarlar son derece gerekli olmaktadır. Peki en çok tercih edilen aksesuarlar nelerdir? Bunları sırasıyla sizlere aktarmak istiyoruz.

1. Askeri Palaska:

Palaskalar şüphesiz her askeri kıyafet için oldukça gereklidir. Siyah, yeşil ve kahverengi gibi çeşitli renklerde üretilen palaskalar da polyester malzeme kullanılmaktadır. Aynı zamanda ayarlanabilir cırt ve başlıklara sahiptir. Biz Raff Military Textile olarak mevcut olan renklerinde dışında, isteğe bağlı desenlere de palaska üretimi yapmaktayız. Beli kavrayan yapısı, kırılmaz ve paslanmaz demir başlık ile tutturulmaktadır. Palaskalar sıklıkla çevik kuvvet polisi ve tüm resmi üniformalı polis ve askerler tarafından tercih edilmektedir. Palaskalar da renk tercihi ise çoğunlukla siyah olmaktadır.

2. Askeri Sırt Çantası:

Askeri personellerin taşımakla yükümlü olduğu bir sürü ekipman bulunmaktadır. Bu nedenle askeri sırt çantaları bu ekipmanları taşımak amacıyla kullanılan en büyük yardımcı aksesuar konumundadır. Büyük ve küçüklüğüne göre birçok çeşidi olan askeri sırt çantalar, aynı zamanda diğer sırt çantalarına oranla daha rahat bir yapıya sahiptir. Böylelikle içinde bulunan çoğu eşyanın rahatça taşınmasını sağlamaktadır. Tamamen su geçirmez kumaş ile kaplanan sırt çantaları, her mevsim şartlarında da kullanılmaya uygundur. Omuzlarda bulunan ayarlanabilir askılar sayesinde istediğiniz rahatlıkta taşınabilmesi de sağlanmıştır. Sırt çantalarında çoğunlukla tercih edilen ise kamuflaj desen ve yeşil renklerdir.

3. Askeri Eldiven:

Askeri personellerin mevsimsel özelliklere göre kullanmış oldukları çeşitli aksesuarlar bulunduğundan bahsetmiştik. İşte bu sefer, bu aksesuarlardan birine örnek vereceğiz. Askeri eldivenler kış mevsiminde sıklıkla tercih edilen aksesuarlardan birini oluşturmaktadır. Soğuk iklim şartlarında görev yapan askerlerin olmazsa olması olan eldivenlerin, farklı desen ve renklerde birçok modeli bulunur. Bu modeller ile farklı askeri kıyafetlerle de kombinlenmesi kolaylaştırılmıştır. Yün ve polyester kullanılarak üretilen eldivenler, mikrofiber, nefes alabilir ve el sıcaklığını koruyabilen özelliklere sahiptir.

4.Askeri Tabancı kılıfı:

Yine asker kıyafetleri için son derece gerekli olan aksesuarlardan bir tanesidir, askeri tabanca kılıfları… Elbette askeri personeller için üretilen birçok kılıf modeli bulunmaktadır. Bunlara örnek olarak kelepçe ve şarjör kılıflarını söyleyebiliriz. Fakat en çok tercih edilen kılıf modeli, tabanca kılıfları olmaktadır. Sırt çantalarında olduğu gibi kamuflaj desen, bu kılıflar için de en çok tercih edilen modeldir. Askeri resmi kıyafetlerin kamuflaj olmasından dolayı aksesuarlarda kamuflaj desen kullanımı iyi bir kombin oluşmasını sağlamaktadır.

5. Asker Şapkası:

Gel gelelim askeri üniformaların en önemli parçasına… Asker şapkaları, askeri kıyafetlerin son tamamlayıcıdır. Detaylı olarak söylemek gerekirse, askeri personellerin ceket, pantolon ve ayakkabı ile oluşan kombini, şapka ile tamamlanmaktadır. Şapkaların da askeri kıyafetler için birçok farklı modeli bulunmaktadır. Çöl ve denizci gibi farklı birliklere göre tasarlanan, görünüşüyle bambaşka olan askeri şapkalar mevcuttur. Şapkalarda kullanılan malzemeler de askeri kıyafetlerle aynı olmaktadır. Yine aynı şekilde en çok tercih edilen model kamuflaj desenli modellerdir.

6. Askeri Hücum Yeleği:

Askeri kıyafetlerde en çok tercih edilen son ürün ise hücum yelekleridir. Askeri personellerin taşımakla yükümlü olduğu eşyalar, sırt çantaların yanı sıra hücum yelekleri sayesinde de taşınabilmektedir. Hücum yeleklerinin tercih edilmesindeki en büyük neden ise taşınması gereken ekipmanlara, hücum yeleği aracılığıyla kolay ulaşım sağlanmasıdır. Askeri üniformanın üzerine giyilen hücum yelekleri, böylece ekipmanların askerlerin elinin altında olmasını sağlar. Çok veya az olacak şekilde bölmeleri bulunan hücum yelekleri, pamuk ve polyester karışımı condura kumaşlar ile üretilmektedir. Askeri kıyafetlerle uyum sağlaması amacıyla kamuflaj desenler, hücum yelekleri için de olmazsa olmazdır.

Bu makalemizle birlikte askerler tarafından en çok kullanılan aksesuarları sizlere aktarmış olduk. Eğer siz de bu aksesuarlara ihtiyaç duyuyorsanız, askeri alanda kaliteli ve sınırsız üretimiyle ön planda olan Raff Military Textile ile iletişime geçebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederiz.